Hvad er BARF-fodring?

”Biological Appropriate Raw Food”. Disse fire engelske ord danner forkortelsen BARF, hvilket er en ernæringsmetode, der tager afsæt i dyrets natur og sundhed.

Idéen bag denne måde at ernære dyr på er at give foder, der er så naturligt som overhovedet muligt. På menuen til hunde og katte, der er rovdyr, er derfor råt kød og ben! For mange dyreejere er denne type foder langt fra den, der til daglig serveres i hjemmet, men ikke desto mindre er det denne type mad, dyret ville spise, hvis det skulle klare sig selv ude i naturen.

På baggrund af min viden som dyrlæge samt personlige, positive effekter med BARF, anbefaler jeg BARF-fodring til både hunde og katte. Hvorfor, får du nedenfor forklaringen på.

 
Tre gode grunde til at vælge BARF-foder

1.   Undgå farvestoffer, kemikalier og tilsætningsstoffer.

I naturen vil din hund eller kat ikke komme i nærheden af disse menneskeskabte stoffer. Går du over til BARF-fodring giver du på én og samme tid naturligt foder til dit dyr og foder, der sikrer mavetarmsystemets stabilitet.

  1. Sund og nem mad.

  2. Vælger du at fodre din hund eller kat efter BARF-metodens principper, slipper du for at tænke på, hvorvidt foderet indeholder alle de nødvendige næringsstoffer. Råt kød og ben indeholder nemlig alt det, dit dyr har brug for, og det er en nem måde at undgå sundhedsproblemer såsom overvægt, undervægt og allergi.

3.     Slå flere fluer med ét smæk.

Råt kød og knogler er ikke blot en fordelagtig måde at stille din hund eller kats sult på. Får dit dyr lov at tygge i kød og ben, der ikke indeholder stivelse, vil dannelse af tandsten forebygges, samtidig med, at kalken i benene vil dække dit dyrs kalkbehov.

BARF-fodring er således fordelagtig af mange grunde!

Kunne du tænke dig at gøre din hund eller kats livsstil mere naturlig, og ønsker du at sætte sundhed øverst på menuen, er du velkommen til at kontakte mig Dyrlæge Anett Weber for at høre mere om hensigtsmæssig ernæring af hunde og katte.