Har dit familiedyr fået alle nødvendige vaccinationer?

Med en hund eller kat i huset er det leg og hygge, der som oftest prioriteres højest. Men mellem disse glæder er det vigtigt at have for øje, at vaccinationer er vigtige for dyrets sundhed og dermed for den fortsatte glæde ved familiedyret.

Som dyrlæge vægter jeg dyrs velbefindende utroligt højt, og derfor har jeg interesse i at udbrede kendskabet til, hvorfor det er vigtigt, at dit kæledyr har fået alle nødvendige vaccinationer. Blandt mine mange ydelser – der tæller mindre kirurgiske indgreb og medicinske undersøgelser og behandlinger – finder du vaccination af familiedyr såsom hunde og katte.

Forebyg sygdomme – vacciner dit kæledyr

Det er altid bedst at komme sygdomme i forkøbet, og det gøres bedst ved at vaccinere. Dog mener jeg kun, at der skal vaccineres, hvis der er behov for det – derfor tilbyder jeg at titerteste. Det vil sige, på en blodprøve at undersøge om dyret allerede er beskyttet mod relevante sygdomme.

Har du en eller flere hundehvalpe eller kattekillinger skal du være opmærksom på, at det anbefales, at de alle modtager basisvaccinationer, der til hunde gives, når de er otte uger gamle, og til katte, når de når 12 ugers alderen.

Fælles for alle vaccinationer er, at de er vigtige for at undgå en lang række sygdomme og problemer. For hunde er det blandt andet nødvendigt at vaccinere mod hundesyge, parvovirus og leverbetændelse, mens katte blandt andet skal vaccineres mod kattesyge, katteinfluenza og katteleukemi.

Har din hund eller kat endnu ikke fået vaccinationer, eller er du blot usikker på, om dit kæledyr er tilstrækkeligt dækket ind, bør du altid tale med en dyrlæge.

Ferie med kæledyr

Skal din hund eller kat med dig på ferie, skal du ikke kun huske selv at få nødvendige vaccinationer; også dit dyr kan have behov for at blive vaccineret.

Hvilke vaccinationer, dit kæledyr skal have, afhænger af, hvor rejsen går hen. For at finde frem til de nødvendige vaccinationer, bør du tale med en dyrlæge om rejsen.

Du er altid velkommen til at kontakte mig Dyrlæge Anett Weber i forbindelse med såvel vaccinationer som andre forhold.